Waddeneiland Texel

Texel , een verrassend eiland

Texel is het grootste waddeneiland van de vijf eilanden en ligt ten noorden van de provincie Noord holland voor de kust.Heeft een lengte van 20 kilometer en een breedte van 8 kilometer. Op het eiland wonen 13.645 tesselaars. De inwoners zijn vriendelijke en behulpzaam en een deel van de texelaars spreekt nog hun eigen dialect ook wel tessels genoemd. Er zijn 7 verschillende dorpen en buurtschappen waarvan Den burg de hoofdplaats is.Ontdek de prachtige gevarieerde natuur  bestaande uit bossen,kwelders,heide en vogelgebieden.De prachtige stranden duinenrij,noordzee en waddengebied.Het nationale park duinen en de slufter zijn zeker een bezoek waard voor de natuurliefhebbers.Uw kunt er heerlijk fietsen op de schelpenpaden met een totale lengte van 140 kilometer over het gehele eiland.

Overtocht per boot

Vanaf Den helder het vasteland vertrekken om het uur de veerboten naar het waddeneiland Texel. De korte overtocht duurt ongeveer 20 minuten.Uw auto kan mee aan boord of parkeren op Den Helder.Uw komt aan in de veerhaven bij de plaats  ’t Horntje met circa 50 inwoners.

Vakantie

Uw kunt er gezellig winkelen in de dorpen elk met hun eigen sfeer en karakter.Den burg is de hoofdstad met mooie authentieke eilandhuizen.Het gezellige dorp De koog is de badplaats van texel.Heerlijk op het strand wandelen.Fietsen door de natuur.Onderweg de verse ambachtelijk waddengoud streekproducten proeven in een van de restaurants.Cultuur opdoen in de musea,s of deelnemen aan een evenement.Kortom er is genoeg te beleven op het eiland Texel.Voor meer uitgebreide informatie over de dorpen en streekproducten op texel zie onze links.

Waddeneiland

Texel, een prachtig waddeneiland.Er zijn diverse fietspaden en wandelroutes waardoor uw nog meer ontdekt van de prachtige natuur.Heerlijk naar het strand en zwemmen in de noordzee.Wandelen door de bossen en natuur.Frisse wind en zuivere luchten.Fietsen langs de Waddenzee, pauzeren en het weidse uitzicht bekijken. De gezellige authentieke dorpen bezoeken.

Shoppen op Texel

in Den burg heb je een verscheidenheid aan gezellige winkelstraten.Je ontdekt er leuke kledingzaken,schoenenwinkels en bijzondere authentieke eilandwinkeltjes.je kunt er een authentiek Texels wolproduct aanschaffen.Er zijn proeflokalen met streekproducten zoals de smakelijke Texelse kaas, bonbons en likeuren.Zeker een bezoek waard in je vakantie.

Welness

Tijdens uw vakantie zou u een heerlijke ontspannen wellness dag kunnen reserveren op texel.Er worden diverse behandelingen gegeven op verschillende locaties.Een zuiverende sauna, jaccuzibad of een yogha middag en zelfs een wollenbad van puur texels schapenwol. Uw voelt zich daarna weer ontspannen en uitgerust.Overnachten in uw eigen wellness vakantie accommodatie voor een overzicht klik op de onderstaande knop.

Cultuur & evenementen

Op texel worden er het gehele jaar door evenementen,zomermarkten, excursies en exposities georganiseerd.Een diversiteit aan lokale en cultuurvoorstellingen,musea,workshops muziekoptredens en op sportgebied.Voor meer informatie raadpleeg vvv texel of de texelse courant.

Tot ziens op Texel